17 september 2013

Kandidaat nr 102 AUNE SUVE-KÜTT

Sündinud: 30.07.1977 Viitna külas Lääne-Virumaal
Elukoht: Soosalu küla, alates 1999 aastast.

Haridus: keskharidus on omandatud Tamsalu Gümnaasiumis; kutseharidus: käsitöömeister-õmbleja erialal Pärnu Kodumajanduskoolis, museoloogia erialal Tallinna Kunstiakadeemias; kõrgharidus noorsootöö erialal Tallinna Pedagoogilises Seminaris 

Töökogemus: 1999-2006 Albu Vallavalitsus, noorsootööspetsialist 2004 aastal lisandus lastekaitsespetsialisti töökohustused. Kui Albu vallas oli koormus 0,5 kohta, töötasin 2 aastat ka Ambla vallas 0,5 kohaga noorsootööspetsialistina ning ühe aasta MTÜ Eesti Skautide Ühing projektijuhina.
2006-... SA A.H. Tammsaare Muuseum Vargamäel juhataja.


Albu valla ruum on terviklik ja iga inimene selles ruumis on oluline. Igaüks meist peab ennast siin hästi tundma päeval ja ööl, töö ajal ja puhkeajal. Olles Albu valla kodanik üle kümne aasta leian, et see kant on imeilus koht elamiseks. Siin on loodud head võimalused lastele lasteaias käimiseks ja põhihariduse omandamiseks ning huvialadega tegelemiseks. Vaba-aja veetmiseks on suuremates külades samuti loodud tingimused, mida tuleb osata sõbralikult kasutada ja teistega jagada. Millest mina tunnen puudust on kogukonna tundest ning soovist koos naabritega üheskoos midagi ära teha.

Olen ise astunud samme selle parandamiseks:
  • 2003. aastal sai loodud MTÜ Albu Noortekeskus, mis  2005. aastal Albus  ja 2006. aastal Ahulas renoveeris Euroopa Liidu rahade ja valla abiga noortele vaba aja veetmiseks omad ruumid. 
  •  12 aastat vedasin eest kohaliku skaudiliikumist pakkudes aastate jooksul mitmele sajale noorele skautlikke teadmisi ja kogemusi. 
  • 2004. aastast sai minust EELK Järva-Madise koguduse liige ja viimase 4 aasta jooksul olen olnud juhatuses abiks oma oskuste ja kogemustega.
  • Koos Kaja Kraaviga kutsusime 2010. aastal kokku segakoori, mille vanemaks on mind seniajani usaldatud. 
  • 2011. aastal olin üks neist algatajatest ja teostajatest, kes moodustasid MTÜ Kultuuri- ja Haridusselts Üksmüts, mille kaudu on igal hakkajal  võimalik oma ideid teostada – hetkel on seda kasutanud Alburahva Teater, segakoor SINK SALE PROO, rahvatantsurühm „Kakerdaja” ning naisteklubi liikmed.
Tõsisemalt tuleb hakata tegelema ees ootavate kohalike omavalitsuste ühinemisega. Protsess tuleks viia läbi avatult ning kaasates kõiki huvigruppe.

Pean väga oluliseks inimeste omaalgatuse innustamist ja tunnustamist. Kui kellelgi on hea idee, mida on võimalik ja mõistlik teostada, siis tasub otsida teistelt tuge ning üheskoos jõuda eesmärgini.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar